Zucchini pasta med köttfärsås och broccoli
Du behöver:
- Köttfärssås, som du gör på vanligt vis eller följer receptet här: http://www.recepten.se/recept/koettfaerssas.html
- 1 zucchini
- 200-400g broccoli
Gör så här:
Börja med att koka upp vatten i en kastrull. Lägg i broccolin och låt koka på svag värme i ca 2-3 minuter tills broccolin har lagom tuggmotstånd. Salta efter egen smak. Plocka sedan upp broccolin med en pasta slev och lägg i en serveringsskål, spara vattnet i kastrullen. Skär zucchinin i långa strimlor med hjälp av en potatisskalare direkt ner i ett durkslag. Häll sedan det kokande vattnet över zucchinin i durkslaget och skaka bort vattnet. Lägg zucchinin i en skål och servera tillsammans med köttfärssåsen och broccolin.

Resultat:
Ett riktigt gott alternativ till pasta. Billigt och väldigt lätt att göra. Vill man så kan man hoppa över broccolin och servera med andra grönsaker, beroende på vad man tycker är gott.Betyg: + + + + +
Bilder kommer så smånigom :)
Paneng curry kyckling 2 port
Du behöver:
- 2 kyckling filéer
- 1 msk margarin att steka i
- ½ zucchini
- 100-200g broccoli
- 1 gul lök
- 1 påse Santa Maria Paneng red curry spice mix
- 400ml kokosmjölk
- Sambal oelek sås (för den som vill ha det starkare)
- Ris eller äggnudlar
Gör så här:
Börja med att skära zucchinin, och löken så det är klart. Skär sedan kycklingen i lagom stora wok bitar, stek dem tills dom är genomstekta (gärna i en wokpanna). Tillsätt en burk kokosmjölk och Curry mixen. Lägg sedan i zucchinin, löken och broccolin, låt det koka upp igen och tag sedan av pannan från plattan, färdigt att serveras! Servera gärna med äggnudlar eller ris. Om du häller i mer kokosmjölk (eller vanlig mjölk) så går det utmärkt att servera som soppa.

Resultat:
En god rätt för den som gillar thailänsk curry. Lätt att göra och inta allt för dyrt heller. Blev väldigt gott både som soppa och till nudlar. Häller man i lite Sambal oelek sås så blir den perfekt för dom som gillar stark mat.Betyg: + + +
Tonfiskrulle
Du behöver:
- 1 stort mjukt tunnbröd
- 2-3 salladsblad
- ½ burk tonfisk i vatten, avrunnen
- 10-15 cm gurka
- ½ parika
- 1 tsk lättmajonnäs
- 1 tsk senap
- 0.5 dl naturell lättyoghurt
- 1-2 msk hackad gräslök eller röd lök
- salt
Gör så här:
Mosa tonfisk och blanda med yoghurt, majonnäs och senap. Smaka av med salt. Hacka löken, skär gurka i små tärningar och paprika i små bitar och rör ihop med det andra. Bred ut röran på tunnbrödet och lägg över salladsbladen och rulla ihop.

Resultat:
En riktigt god och lättlagad rulle. Passar bra både till lunch och kvällsmat. Tar ca 10-15 min att göra. Det här är nått jag kommer äta många gånger. Tycker man inte om tonfisk så går det lika bra utan, eller byt ut den mot nått du tycker om :)Betyg: + + + +

Receptet hämtat från recepten.se : http://www.recepten.se/recept/tunnbroedsrulle_tonfisk.html